Alpine A290

Een voorproefje

Na een aanloop van enkele jaren keerde het legendarische "Alpine" in 2017 terug met de A110. De lichtgewicht, tweepersoons sportwagen werd een succes. Daarna bleef het echter stil rondom Alpine. Daar komt nu verandering in! Alpine kondigt zeven nieuwe modellen aan. De eerste daarvan is de "A290". Dat model werd onthuld op een grootse show tijdens de 24 uurs race van Le Mans.

Autotest | Alpine A290 Een voorproefje

De Alpine A290 is een compacte, sportieve elektrische auto op basis van de Renault 5. Dankzij eigen wielophanging, een sterkere motor en een ander uiterlijk is de A290 echt een andere auto.

Plus

  • exclusief en sportief
  • (verwachte) prima prestaties
  • (verwacht) goed weggedrag

Min

  • rommelig geluid Devialet audiosysteem
  • infotainment op basis van Android geeft zorgen over privacy

Conclusie

Alpine introduceert de A290. Deze eerste kennismaking vond plaats tijdens een grootse presentatie en daarom kon nog niet worden gereden. Het voorproefje leert wel dat de A290 veel meer is dan een sportief aangeklede Renault 5. De auto is breder, heeft een eigen wielophanging en wordt aangedreven door sterkere motoren. Terwijl de Renault 5 met zijn lage instapprijs en vrolijke uitstraling een elektrische auto voor het grote publiek is, is de A290 juist stoer en exclusief.

De A290 is slechts een voorproefje van de zes nieuwe modellen. De A290 bewijst dat Alpine zich goed kan onderscheiden van het bestaande aanbod dankzij volledig elektrische aandrijving, sterke banden met de motorsport en een op-en-top Frans karakter. Kortom: dat smaakt naar meer!